Biefstuk met kruidenrub

 

Biefstuk met een rub

 

Voor de rub: (voorbereid)  
45 g bruine suiker 1 biefstuk van ± 150 g
45 g zout Zout, peper
30 g paprikapoeder 1 el olijfolie
3 el zwarte peper 1 el boter
  (mosterd)
  Rode wijn – room

 

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Wrijf de biefstuk evt. dun in met olijfolie of mosterd. Wrijf dan de biefstuk in met de rub.
  2. Verwarm olijfolie en boter in een koekenpan en bak de biefstuk ± 4 min. aan beiden zijden bruin. Haal de biefstuk uit de pan en leg deze op een rooster. Dek af met aluminium folie en houd warm.
  3. Voeg evt. wat extra boter toe aan de pan. Schenk wat water/wijn/room in de pan. Roer de aanbaksels los met een garde. Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
  4. Maak de saus evt. af met room. Snijd de biefstuk op de rode plank in dunne plakjes en serveer bijvoorbeeld met risotto van quinoa.

 

You may also like...