Biefstuk met kruidenrub

Vlees – 30 minuten – 2 personen

Ingrediënten

Voor de rub: (voorbereid) 
45 g bruine suiker1 biefstuk van ± 150 g
45 g zoutZout, peper
30 g paprikapoeder1 el olijfolie
3 el zwarte peper1 el boter
 (mosterd)
 Rode wijn – room

Benodigdheden

koekenpangarde
roostersnijplank
aluminiumfolievleesmes

Bereidingswijze voor biefstuk bakken

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Wrijf de biefstuk evt. dun in met olijfolie of mosterd. Wrijf dan de biefstuk in met de rub.
  2. Verwarm olijfolie en boter in een koekenpan en bak de biefstuk ± 4 min. aan beiden zijden bruin. Haal de biefstuk uit de pan en leg deze op een rooster. Dek af met aluminium folie en houd warm.
  3. Voeg evt. wat extra boter toe aan de pan. Schenk wat water/wijn/room in de pan. Roer de aanbaksels los met een garde. Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
  4. Maak de saus evt. af met room. Snijd de biefstuk op de rode plank in dunne plakjes.

Biefstuk kan ook gegrild worden, in een grillpan of op de barbecue. Gebruik dan dezelfde techniek dus gebruik vlees op kamertemperatuur en laat dit na het grillen op een warme plek rusten. dan kan bij barbecueën gewoon aan de rand van de barbecue.

Plaats een reactie