Tompouce met brie, paddenstoelen en een druivenspies

Deze tompouce met brie, paddenstoelen en een druivenspies met geroosterde druiven is de hit qua voorgerecht op menig etentje. Het is erg verrassend en makkelijk te maken. Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten

Voor de tompouceVoor de druivenspies
eidooier1 el sherry azijn
1 el sesamzaad1 el druivenpitolie
100 g gemengde paddenstoelen1 teentje knoflook
3 á 4 plakjes brie1 tl bruine basterdsuiker
 2 vellen roomboter bladerdeeg1 tl venkelzaad
 
 Rucola voor de garneringTrosje rode druiven zonder pit (± 10 stuks)

Benodigheden

GrillpanOven
KwastjeRooster
Koekenpan

Bereidingswijze voor tompouce met brie, paddenstoelen en een druivenspies

  1. Verwarm de oven op 200 ° Laat het bladerdeeg ontdooien. Halveer de plakjes bladerdeeg en laat ze ontdooien. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Roer de eidooier los. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de eidooier en bestrooi ze 1 helft met sesamzaad.
  2. Bak de plakjes in de oven in 10 min. lichtbruin en luchtig. Laat op een rooster afkoelen.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze evt. iets kleiner. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur enkele minuten.
  4. Snijd de brie in plakjes.
  5. Voor de druivenspiesjes: Klop een vinaigrette van druivenpitolie, azijn, knoflook, bruine basterdsuiker en venkelzaad. Was de druiven, maak ze droog en laat ze ± 30 min. in de dressing marineren. Steek ze aan een spies. Bewaar de dressing.
  6. Verwarm een grillpan en rooster de druiven rondom tot ze zacht zijn.
  7. Maak de borden op: leg het bladerdeegplakje zonder sesamzaad op een bord, verdeel hierover de brie en dek af met de andere bladerdeegplak. Garneer met paddenstoelen, rucola en een druivenspiesje. Schenk wat van de dressing over de rucola en de paddenstoelen.

Plaats een reactie