Salade Celebrity

Voor de pesto: (4 personen) Voor de salade (2 personen)
1 basilicumplantje of -bosje winterwortel
1 teen knoflook courgette
1 – 1 ½ dl olijfolie olijfolie
2 el pijnboompitten Zout, peper
2 el geraspte Parmezaanse kaas 50 g gerookte forelfilet
citroensap ¼  rode puntpaprika
Zout, peper 2 zongedroogde tomaatjes uit olie
25 g fetablokjes
Gemengde sla
Tuinkruiden om te garneren
Salade Celebrity

Extra benodigdheden: kaasschaaf, grillpan, garneerring

 

  1. Voor de pesto: Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Bewaar in een schaaltje tot gebruik. Doe de basilicumblaadjes (houd enkele achter voor garnering) in een hoge mengbeker. Pers de knoflook erboven uit. Voeg ± ½ dl olie toe en pureer de basilicumblaadjes grof. Voeg de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas toe en pureer. Voeg olijfolie toe tot een juiste pestodikte is ontstaan. Maak op smaak met zout, peper en citroensap. Zet apart.
  2. Was en schrap de winterwortel. Schaaf m.b.v. de kaasschaaf in de lengte plakken van de winterwortel. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en schaaf met de kaasschaaf in plakken. Leg de plakken op een bord en bestrijk met olie.
  3. Verhit de grillpan en grill de plakken winterwortel en courgette tot ze wat zachter zijn en mooie strepen hebben. Bestrooi de plakken met zout en peper en bewaar op een bord.
  4. Snijd of trek de forelfilet in kleine stukjes.
  5. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikahelften in repen en vervolgens in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de paprikablokjes tot ze zacht zijn. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes. Meng met de spekblokjes, paprikablokjes en de feta door de gemengde salade. Maak op smaak met evt. nog wat olie, zout en peper
  6. Zet een garneerring op een bord. Bekleed de ring aan de binnenkant met de plakken wortel en courgette. Schep voorzichtig de salade in het midden. Verwijder de ring en garneer met de pesto en tuinkruiden.

Plaats een reactie