Risotto van parelgort met aardpeer en kastanjechampignons

 

1 bosje raapstelen of 1 handje gemengde sla of rucola 4 kleine aardperen
1 ui 400 g oesterzwammen
olijfolie 150 g parelgort
1 teen knoflook peper
1 paddenstoelentablet

 

Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui.

Verhit in een pan met dikke bodem (braadpan) 1 el olijfolie en fruit de ui zonder deze te laten kleuren. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Roer de parelgort erdoor en bak deze mee tot deze gaat glanzen.

Voeg 4 dl water en de bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met het deksel op de pan koken. Giet de parelgort af en laat nog enkele minuten staan.

Schil intussen de aardperen en snijd in plakjes of blokjes. Verwarm in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de aardperen knapperig. Voeg de oesterzwammen toe en bak deze even mee. Maal er wat peper over.

Schep de uitgelekte raapstelen door de parelgort risotto en warm nog even door. Verdeel over 2 borden en schep hier het oesterzwam-aardpeer mengsel op.

Garneer met nog wat raapstelen.

 

Plaats een reactie