Roomkwark met mango en amandelcrumble

4 personen – dessert – 30 minuten

Ben jij nog op zoek naar een paastoetje voor deze Pasen? Dit feestelijke toetje is gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk om het Paasdineraf te sluiten. Als je goed kijkt lijkt het net een spiegelei. Op en top Pasen!

Laat voor kinderen de Limoncello nog even weg. Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten

Voor de amandelcrumbleVoor de roomkwarkVoor de mango
30 g tarwebloem150 ml slagroom1 mango, eetrijp
30 g amandelmeel2 el (basterd)suikerstukje gemberwortel
3 el suiker350 g kwarksap van 1/2 limoen
20 g geschaafde amandelensap van 1/2 limoen
20 g boter1 el Limoncello
1 limoen

Benodigdheden

mengkommixer met gardes
ovenbakplaat met bakpapiercitruspers
garde4 dessertschaaltjes
mixer met gardes
citruspers

Bereiding van de roomkwark met amandelcrumble en mango

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Was de limoen en rasp de schil. Snijd de boter in kleine blokjes. Vermeng bloem, amandelmeel, en suiker. Wrijf de boter hierdoor tot je een kruimelig deeg krijgt. Meng de citroenrasp en amandelschaafsel erdoorheen.
  2. Verdeel de kruimels over een bakplaat. Bak 8 – 10 min. in de oven tot de kruimels lichtbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel er met behulp van een pannenlikker de kwark, limoensap en Limoncello doorheen.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer het vruchtvlees met behulp van een staafmixer.
  5. Schil en rasp de gemberwortel ( ½ tl nodig). Schep gemberrasp en limoensap door het mango vruchtvlees.
  6. Verdeel de roomkwark over de schaaltjes. Schep een lepel mango in het midden zodat het op een spiegelei lijkt en bestrooi met de amandelcrumble.

Smakelijk en fijne paasdagen!

Plaats een reactie