hoofdgerecht – 2 personen – vlees
Ingrediënten
1 kleine ui of sjalot | olijfolie |
1 takje tijm | 50 g gerookt spek in blokjes |
1/2 rode puntpaprika | knoflook |
300 g snijbonen | 350 g voorgekookte krielaardappeltjes |
2 el pijnboompitten | 50 g feta |
Benodigdheden
snijplank | schaaltje |
schilmes | wok of braadpan |
koekenpan | spatel of kunststof lepel |
- Pel en snipper de ui of sjalot. Was de tijm.
- Was de paprika. Snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in repen en vervolgens in kleine stukjes.
- Was de snijbonen en maak ze schoon. Snijd ze in reepjes of ruiten.
- Breng in een kookpan een bodem water met zout aan de kook. Kook de snijbonen in 4 à 5 minuten beetgaar. Giet af door een zeef en spoel de snijbonen koud. Laat uitlekken.
- Verwarm een koekenpan zonder boter of olie. Rooster de pijnboompitten tot ze licht kleuren. Schud de pijnboompitten in een schaaltje of bordje om af te koelen.
- Verwarm 1 el olijfolie in de wok. Bak de spekblokjes op laag vuur uit en zet daarna het vuur hoger om de spekblokjes knapperig te bakken. Voeg de uit toe en fruit de ui enkele minuten op zacht vuur mee.
Pers de knoflook erboven uit en fruit even mee.
Pluk de blaadjes van het takje tijm en roerbak deze even mee.
Voeg de stukjes paprika en de krielaardappelen toe en bak deze tot de aardappelen licht kleuren. - Schep de snijbonen voorzichtig door de roerbak. Serveer de roerbakschotel op een verwarmd bord en verkruimel de feta erover.
- Bestrooi met pijnboompitten en serveer!