Risotto met rode bietjes en mozzarella

Vegetarisch – 30 minuten – 2 personen

Deze kleurige risotto staat in 30 minuten op tafel. De rode bietjes geven de risotto kleur, kastanjechampignons geven veel smaak en in plaats van boter of Parmezaanse kaas leg je een stuk romige mozzarella op de risotto. Alles wat lekker is in één pan!

Ingrediënten

2 rode bieten , gekookt of in de oven gepoft1 (paddenstoelen- of groenten) bouillontablet
1 (rode) ui200 g kastanjechampignons
olijfolie1 bol (buffel) mozzarella
1 teen knoflookhandje rucola
150 g risottorijstcitroenschil en – sap
50 – 100 ml witte wijn

Benodigdheden

snijplank(braad) pan met dikke bodem, liefst van gietijzer
schilmeshouten of kunststof lepel

Bereidingswijze van risotto met rode bietjes en mozzarella

  1. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 el olijfolie in de braadpan en fruit de ui op een laag vuur. Pers de knoflook uit en fruit deze even mee.
  2. Schil de bietjes en snijd deze in blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in kwarten.
  3. Voeg de rijst en de bietenblokjes toe aan het ui-mengsel en bak even mee zodat de rijst goed vermengd en gaat glanzen.
  4. Blus af met de wijn en breng de rijst aan de kook zodat de alcohol verdampt. Voeg dan 400 ml water en de bouillontablet toe.
  5. Breng de risotto aan de kook, roer even door zodat de bouillontablet oplost en laat dan zachtjes 20 – 25 minuten koken totdat de rijst zacht is.
  6. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 5 minuten of totdat het vocht verdampt is.
  7. Laat de mozzarella uitlekken en breek deze in 2 stukken.
  8. Roer, als de kooktijd is verstreken, de risotto goed door met een houten of kunststof lepel. Schep de kastanjechampignons erdoor en en maak op smaak met citroenrasp, -sap en peper.
  9. Garneer de risotto met de rucola en leg de mozzarella in het midden.

Ik maak risotto het liefst in mijn Creuset braadpan. Deze gietijzeren pan geleidt de warmte goed zodat de risotto gelijkmatig gaart. Je kunt de risotto dan zelfs in de oven garen. Verwarm hiervoor de oven op 180° C . Zet de pan met deksel, bij punt 5, in de oven en laat de risotto in 35 – 40 min. gaar worden.

Geniet ervan

Plaats een reactie