Een echte klassieker. Deze ovenpasta met zalm en prei is erg genieten voor jezelf of wanneer er gasten langs komen. Lees snel verder voor het hele recept.
Ingrediënten
½ ui
½ bekertje crème fraiche á 125 ml
1 teentje knoflook
½ el mosterd
150 g prei
½ citroen
125 g penne
½ bosje dille
200 g zalmfilet zonder vel
1 el boter
½ bakje kerstomaatjes
cayennepeper
25 g geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper
Benodigdheden
Ovenschaal
Snijplank
Schilmesje
Zeef/vergiet
Braadpan
Kookpan
Beslagkom
Verwarm de oven op 180 ° Vet een ovenschaal in met olie of gesmolten boter.
Snijd de worteltjes van de prei en snijd deze in ringen. Was de prei goed in een zeef of vergiet.
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en fruit de ui zachtjes. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de prei toe en roerbak 5 á 10 min. tot de prei is geslonken.
Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de pasta 2 min. korter dan volgens de gebruiksaanwijzing is aangegeven. Giet de pasta af en vang ¾ dl op in een mengbeker. Giet de pasta af door een zeef en spoel de pasta koud.
Snijd de zalm in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Hak of knip de dille fijn.
Klop in een beslagkom de crème fraiche los met het pastawater, mosterd, rasp en sap van de citroen, de geraspte kaas, gehakte dille, cayennepeper, zout en peper.
Meng pasta en saus door de prei en daarna de blokjes zalm en de kerstomaatjes. Schep in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
Laat de schotel in de oven in ± 15 min. gaar worden.