Ovenpasta met zalm en prei

Hoofdgerecht – 2 personen – 40 minuten

Een echte klassieker. Deze ovenpasta met zalm en prei is erg genieten voor jezelf of wanneer er gasten langs komen. Lees snel verder voor het hele recept.

Ingrediënten

½ ui½ bekertje crème fraiche á 125 ml
1 teentje knoflook½ el mosterd
150 g prei½ citroen
125 g penne½ bosje dille
200 g zalmfilet zonder vel1 el boter
½ bakje kerstomaatjescayennepeper
25 g geraspte Parmezaanse kaasZout en peper

Benodigdheden

OvenschaalSnijplank
SchilmesjeZeef/vergiet
BraadpanKookpan
Beslagkom
  1. Verwarm de oven op 180 ° Vet een ovenschaal in met olie of gesmolten boter.
  2. Snijd de worteltjes van de prei en snijd deze in ringen. Was de prei goed in een zeef of vergiet.
  3. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en fruit de ui zachtjes. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de prei toe en roerbak 5 á 10 min. tot de prei is geslonken.
  4. Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de pasta 2 min. korter dan volgens de gebruiksaanwijzing is aangegeven. Giet de pasta af en vang ¾ dl op in een mengbeker. Giet de pasta af door een zeef en spoel de pasta koud.
  5. Snijd de zalm in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Hak of knip de dille fijn.
  6. Klop in een beslagkom de crème fraiche los met het pastawater, mosterd, rasp en sap van de citroen, de geraspte kaas, gehakte dille, cayennepeper, zout en peper.
  7. Meng pasta en saus door de prei en daarna de blokjes zalm en de kerstomaatjes. Schep in de ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
  8. Laat de schotel in de oven in ± 15 min. gaar worden.

Plaats een reactie