Coquille met spek in sinaasappelsaus

voorgerecht – hapje – 2 personen

Ingrediënten:

1 teentje knoflookstukje sinaasappel voor garnering
Mespuntje gemberpoeder2 plakken ontbijtspek
1 el rietsuiker4 coquilles
100 ml sinaasappelsap½ tl aardappelmeel
Rasp van ¼ sinaasappelGarnering: boerenkool en kervel

Benodigdheden:

knoflookpersbakplaat met bakpapier
mengkomsteelpan
knoflookpersSt. Jacobsschelp
rasptapasprikker
  1. Verwarm de oven op 210 °C.
    Pel en pers de knoflook uit en vermeng met gemberpoeder, rietsuiker, sinaasappelsap en -rasp. Roer door elkaar tot een marinade.
    Halveer de plakjes spek.
  2. Marineer de coquilles 10 minuten in de sinaasappelmarinade.

  3. Wikkel een plakje spek om iedere coquille.

  4. Zet op een bakplaat met bakpapier en besmeer met een beetje sinaasappelmarinade.
    Bak de coquilles 10 minuten in de oven.

  5. Kook de resterende marinade in een steelpan tot een stroperig sausje. Bind eventueel met aangelengd aardappelmeel.

  6. Haal de coquilles uit de oven en steek een tapasprikker in de coquille. Serveer 2 coquilles op een St. Jacobsschelp en garneer met verse plukjes boerenkool, kervel en stukjes sinaasappel. Schenk het sinaasappelsausje eroverheen.

Plaats een reactie