Zeewolf uit de oven met spruitjes en bloemkool-cashewnotenpuree

culinair met het seizoen

Zeewolf uit de oven

25 g geschaafde amandelen citroen
30 g boter ( 2 el ) 200 g zeewolffilet
1 teentje knoflook

 

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Maal de amandelen fijn in de hakmolen. Doe de boter in een kom en pers de knoflook erboven uit. Rasp citroenschil erboven. Pers een ½  citroen uit en wrijf de visfilet hiermee in.
  3. Leg de vis op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk iedere visfilet met 1 el  knoflook-citroenboter. Strooi er het amandelmeel overheen. Bak de vis in de oven in 5 – 10 min. gaar.

 

Bloemkool-cashewnoten-puree

½ kleine bloemkool 1 laurierblaadje
50 g ongebrande, ongezouten cashewnoten Zout, peper
1 dl melk nootmuskaat

 

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook de bloemkool met de cashewnoten in melk met zout en laurierblaadjes zacht en gaar. Verwijder de laurier en pureer tot een puree. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en peper

 

 

 

 

Spruitjes

300 g spruitjes 35 g gerookte spekblokjes
1 el boter nootmuskaat

 

  1. Maak de spruitjes schoon. Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de spruitjes beetgaar. Giet af door een zeef en spoel koud.
  2. Verwarm een droge koekenpan en bak de spekjes uit. Schep uit de pan op keukenpapier en bewaar.
  3. Verwarm de boter in een koekenpan of wok en bak de spruitjes rondom bruin. Schep de spekjes erdoor en maak op smaak met nootmuskaat.

Plaats een reactie