Tompouce met brie, paddenstoelen en een druivenspies

culinair met het seizoen

2 vellen roomboter bladerdeeg Voor de druivenspies
eidooier 1 el sherry azijn
1 el sesamzaad 1 el druivenpitolie
100 g gemengde paddenstoelen 1 teentje knoflook
3 á 4 plakjes brie 1 tl bruine basterdsuiker
1 tl venkelzaad
Rucola voor de garnering
Trosje rode druiven zonder pit (± 10 stuks)

extra benodigdheden: grillpan

 

  1. Verwarm de oven op 200 ° Laat het bladerdeeg ontdooien. Halveer de plakjes bladerdeeg en laat ze ontdooien. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Roer de eidooier los. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de eidooier en bestrooi ze 1 helft met sesamzaad.
  2. Bak de plakjes in de oven in 10 min. lichtbruin en luchtig. Laat op een rooster afkoelen.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze evt. iets kleiner. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur enkele minuten.
  4. Snijd de brie in plakjes.
  5. Voor de druivenspiesjes: Klop een vinaigrette van druivenpitolie, azijn, knoflook, bruine basterdsuiker en venkelzaad. Was de druiven, maak ze droog en laat ze ± 30 min. in de dressing marineren. Steek ze aan een spies. Bewaar de dressing.
  6. Verwarm een grillpan en rooster de druiven rondom tot ze zacht zijn.
  7. Maak de borden op: leg het bladerdeegplakje zonder sesamzaad op een bord, verdeel hierover de brie en dek af met de andere bladerdeegplak. Garneer met paddenstoelen, rucola en een druivenspiesje. Schenk wat van de dressing over de rucola en de paddenstoelen.

You may also like...