Tagliatelle met zalm en zeekraal

Tagliatelle met zalm en zeekraal

1 el olijfolie 150 – 200 g zalmfilet
1 sjalotje 150 g tagliatelle (koelvers)
1 teen knoflook Citroen rasp en -sap
1 dl witte wijn Zout, (chili)peper
1 dl (kook)room dille
100 g zeekraal

 

  1. Verwarm de olijfolie in de wok. Fruit het sjalotje zacht en pers de knoflook erboven uit. Blus met witte wijn en laat op hoog vuur inkoken tot de wijn bijna is verdampt. Voeg de room toe en breng aan de kook. Leg de zalm in de room en laat deze zachtjes garen.
  2. Verwarm intussen 1 el olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de zeekraal 1 à 2 min.
  3. Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af, vang wat van het kookwater op.
  4. Meng de zalm met saus en de zeekraal door de tagliatelle. Roer eventueel nog wat kookvocht door de pasta.
  5. Breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en –sap. Garneer met dille.

licht hoofdgerecht met romige zalm en zilte zeekraal

You may also like...