Stamppot van zoete aardappel en pastinaak

2 uien 1 pastinaak ( of ½ grote)
1 teentje knoflook 1 el olijfolie
1 aardappel Zout, peper
1 zoete aardappel Boter

 

  1. Pel de uien en snijd de uien in ringen. Pel de knoflook. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de groenten in even grote stukken.
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen enkele minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit deze even mee. Voeg de aardappelen, groenten en 1 dl water toe. Laat 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.
  3. Giet af en stamp de aardappelen met de pastinaak tot een stamppot. Maak op smaak met zout, peper en evt. klontje boter.

Lekker met stoofschotel van kip met chorizo

kip stoofschotel met chorizo

hutspot van zoete aardappel met kip-chorizo stoofschotel

 

You may also like...