Risotto van quinoa

Voor de quinoa: Voor de groenten:
100 g quinoa 100 g wortel
zout ½ rode paprika
100 g broccoli
1 el olijfolie 50 g sperziebonen
½ el rode wijnazijn Blaadjes van 1 takje tijm
Blaadjes van 1 takje tijm 40 g spinazie
peper

 

  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Snijd de paprika in repen. Verdeel de broccoli in roosjes. Maak de sperziebonen schoon.
  2. Breng in een steelpan water met zout aan de kook. Kook de sperziebonen 10 min. Giet af en spoel de sperziebonen koud.
  3. Verwarm de oven op 180 ° Leg de wortel en de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de groente met olijfolie. Rooster 15 min. in de oven.
  4. Doe de sperziebonen en de broccoli in een kom en besprenkel deze ook met olijfolie. Schep de sperziebonen en de roosjes broccoli door de wortel en paprika en rooster nog eens 10 – 15 min.
  5. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en zet apart.
  6. Klop 2 el olijfolie met 1 el rode wijnazijn en de tijmblaadjes tot een vinaigrette. Maak op smaak met zout en peper. Schep dit met de geroosterde groenten door de warme quinoa. Schep op het laatst de spinazie erdoor.
culinair met het seizoen

risotto van quinoa

You may also like...