Kabeljauw met kruidenkorst en zuurkool – Winterfruit met sabayon

Kabeljauw met kruidenkorst op zuurkool

1 volle el gehakte kruiden (peterselie, bieslook, dille) honing
40 g zachte boter 400 g aardappelen
½ el mosterd Witte wijn
25 g geraspte kaas Melk
30 g broodkruim of paneermeel 2 kabeljauwfilets met vel
200 g zuurkool Zout, peper
  1. Hak of knip alle kruiden zo fijn mogelijk. Klop de boter met de mixer luchtig. Klop de mosterd erdoor. Meng kruiden, kaas, panko door de boter.
  2. Verwarm de wijn in een kookpan en stoof de zuurkool 5 min. Schep de honing door de zuurkool en verwarm op hoog vuur enkele minuten zodat de zuurkool licht karamelliseert. Haal uit de pan en zet apart.Breng in een pan water met zout aan de kook. Kook de aardappelen gaar

(± 20 – 25 min.).

  1. Verwarm de oven op 200 °C. bottes timberland Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw op de velkant kort aan tot het vel krokant is. Leg de kabeljauw in een ovenschaal met de velkant naar boven.
  2. Schep de kabeljauw op de zuurkool en dek af met de kruidenboterkorst.Stamp de aardappelen fijn en roer de melk en een klontje boter erdoor. PUMA en soldes Maak op smaak met zout en peper. Warm nog even door.
  3. Zet de aardappelpuree in de oven of op een warmhoudplaatje. ugg pas cher Zet de kabeljauw ± 8 min in de oven om te laten garen.
  4. Schep de aardappelpuree in een serveerring. Strijk glad met de achterkant van een lepel en verwijder de ring. Schep de zuurkool met kabeljauw op de aardappelpuree en serveer.

Winter-fruit met sabayon

Voor de fruitsalade: Voor de sabayon:
1 el walnoten ½ dl witte (dessert) wijn
½ handpeer (evt. Timberland Pas Cher gestoofd) 25 g suiker
Druiven, mandarijn, banaan 2 eidooiers
Carambola (sterfruit)
  1. Maak het fruit schoon, verwijder de pitten.Besprenkel de peer evt. bottes ugg met citroensap.Verwarm een droge koekenpan en rooster de walnoten tot ze licht kleuren. Zet apart.
  2. Snijd het fruit in mooie plakken, schijven en schik op een dessertbordje.
  3. Voor de sabayon: Breng in een pan water aan de kook. Zet hierop een roestvrijstalen schaal en schenk hierin de wijn. Voeg de suiker en de eidooiers toe. moncler homme soldes Klop met een garde tot een lichte, schuimige saus.
  4. Schep wat saus bij of op het fruit en bestrooi met kaneel.

Evt.

Plaats een reactie