Tagliatelle met schorseneren en zalm

Pastaschotel met schorseneren en zalm

150 g verse zalmfilet zonder vel 150 – 200 g tagliatelle ( koelvers)
2 el hazelnoten 1 el boter
Enkele takjes peterselie 1 dl room
250 g schorseneren Rasp van 1 sinaasappel
½ citroen (voor sap) Mespunt piment
Zout, peper

  1. Snijd de zalm in kleine stukjes. Verwarm een droge koekenpan en rooster de hazelnoten. Hak de hazelnoten grof. Hak de peterselie.
  2. Schil de schorseneren m.b.v. een dunschiller onder de kraan en leg ze in water met wat citroensap. Snijd de schorseneren in stukken van 3 cm.
  3. Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de schorseneren in 10 min. beetgaar. Giet af en laat de schorseneren uitlekken.
  4. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  5. Verhit boter in de wok en bak de schorseneren rondom bruin. Haal enkele schorseneren uit de wok en houd deze achter voor de garnering. Voeg aan de wok room, sinaasappelrasp, piment, zout en peper toe. Kook de saus in tot de juiste dikte. Voeg de zalm toe en laat deze in de saus garen.
    Schep de tagliatelle door de schorseneren roomsaus.
  6. Verdeel de pasta over 2 borden. Garneer met hazelnoten en peterselie.

 

You may also like...