Griekse yoghurt met lemon curd

Dessert van Griekse yoghurt met Lemoncurd

Voor de lemon curd: ( 4 pers.) Voor de Griekse yoghurt:
125 g boter 1 el pistachenoten
1 citroen 1 dl slagroom
1 limoen 1 el suiker
1 sinaasappel 250 g Griekse yoghurt
200 g suiker honing
2 eieren
1 eidooier frambozen

C:\Users\Lieke\Pictures\Foto's heerlijke keuken\2019-02-20 Griekse yoghurt met lemon curd.jpg

  1. Voor de lemoncurd: smelt de boter au bain-marie. Voeg de suiker toe en rasp de schil van de citroen en limoen boven de pan. Pers 1 citroen en 1 sinaasappel uit. Roer het sap door het boter-suikermengsel.
  2. Klop de eieren met de eidooier los en roer deze voorzichtig door het citrussap-boter-suikermengsel.
  3. Klop met een garde tot het mengsel de juiste dikte heeft (± 20 min.). De lemoncurd dikt nog wat in tijdens het afkoelen. Doe de lemoncurd over in een schaaltje.
  4. Verwarm een droge koekenpan en rooster de pistachenoten. Hak de noten grof en zet apart.
  5. Klop in een beslagkom de slagroom met de suiker lobbig.
  6. Klop in een beslagkom de Griekse yoghurt met vanillesuiker of honing luchtig.
  7. Leg de Griekse yoghurt op de slagroom en schep luchtig door elkaar.
  8. Maak in een dessertglas mooie laagjes van de lemoncurd en het Griekse yoghurt-slagroommengsel.
  9. Garneer met de pistachenoten, citrus schilletjes en een framboos

You may also like...