Gevuld ei Opgerolde pasta met kipvulling in tomatensaus Tiramisu met advocaat

Gevuld ei Opgerolde pasta met kipvulling in tomatensaus Tiramisu met advocaat Gevulde eieren met zalm (recept voor 4 personen)

Voor de eieren: Voor de garnering:
4 eieren 1 el mayonaise
Zout, peper, azijn raapsteeltejs
¼ blikje zalm kerstomaatjes
50 g roomkaas Peterselie, bieslook
1 el mayonaise
  1. Breng in een pan water aan de kook met zout en een scheutje azijn. Kook de eieren hierin 10 min. soldes puma sneakers hard. Giet af, laat de eieren onder de koude kraan schrikken en pel ze. moncler 2018 Laat ze afkoelen.
  2. Laat de zalm uitlekken en verwijder velletjes en graten. Prak of hak de vis zo fijn mogelijk.
  3. Roer m.b.v. de mixer in een beslagkom de roomkaas smeuïg.
  4. Halveer de eieren, wip de dooiers er met een mesje uit. ugg pas cher femme Doe de dooiers in een zeef boven de kom met roomkaas. Wrijf de dooiers met de bolle kant van de lepel door de zeef. Voeg de mayonaise met 1 el zalm uit blik (of meer naar smaak) toe en meng het geheel tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Doe evt. over in een spuitzak met spuitmondje.
  5. Vul de holten met het eimengsel. Zet tot gebruik koel weg
  6. Was de raapsteeltjes en laat uitlekken. Was de radijsjes en kerstomaatjes.
  7. Serveer de eieren op een bordje gegarneerd met raapsteeltjes, radijs, tomaatje, peterselie en bieslook..

Opgerolde pasta met kipvulling in tomatensaus

Voor de tomatensaus: Voor de pasta:
50 g gerookt spekblokjes 250 g verse spinazie
1 kleine ui 75 g gerookte kip
Knoflook ½ kuip ricotta
1 blik tomatenblokjes op sap Parmezaanse kaas
Zout, peper 6 verse lasagnevellen
suiker 1 ei, losgeklopt
Zout, peper, nootmuskaat
  1. Verwarm de oven op 180 °C. ugg outlet Verwarm een droge braadpan. Laat hierin de spekblokjes zachtjes uitbakken (10 min).
  2. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe aan de spekblokjes en bak zachtjes mee. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
  3. Was de spinazie en laat in een vergiet uitlekken. Doe de spinazie met aanhangend water in een kookpan en laat 1 min. koken tot de spinazie is geslonken. Giet de spinazie door een zeef af en druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Laat de spinazie afkoelen en leg deze op een groene plank. Snijd de spinazie kleiner.
  4. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes. Vermeng de stukjes kip en de spinazie met de ricotta. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Leg de pastavellen op een snijplank en bestrijk met ei. ugg outlet france Verdeel het ricotta-mengsel over de pastavellen en rol ze op. puma 2018 pas cher Snijd de rolletjes evt. 1 keer overlangs door en leg of zet ze in een ingevette ovenschaal.
  5. Pureer de saus m.b.v. de staafmixer en maak op smaak met zout, peper en suiker. Schenk de saus over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  6. Laat de pastaschotel in de oven in 25 – 30 min. gaar worden. Dek evt. de bovenkant af met aluminiumfolie.

Tiramisu met advocaat ( 4 pers.)

1 el amandelschaafsel 250 g mascarpone
½ – 1 dl sterke koffie van oplosoffie 1 dl slagroom
2 el koffielikeur 1 el poedersuiker
100 g lange vingers 1 dl advocaat

extra benodigdheden: langwerpige schaa l

  1. Verwarm een droge koekenpan en rooster het amandelschaafsel lichtbruin.
  2. Doe de mascarpone, slagroom en poedersuiker in een beslagkom en roer met de mixer tot een gladde crème
  3. Roer de Tia Maria door de koffie en doop steeds 1 lange vinger in het koffiemengsel. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van de advocaat hierover en vervolgens de helft van het mascarpone-slagroommengsel.
  4. Doop de rest van de lange vingers in het resterende koffiemengsel en maak nog een laag als bij punt 3.
  5. Zet in de koelkast en garneer voor serveren met geschaafde amandelen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *