Risotto met grapefruit en St. Jacosschelpen, Lavacakejes

Risotto met grapefruit en St. Jacobsschelpen

1 rode grapefruit 2 takjes dragon
50 g suiker 3 el olijfolie
1 groentebouillontablet 150 g risottorijst
1 dikke plak ham 1 dl witte wijn
1 sjalot 1 el boter
Parmezaanse kaas 6 St. PUMA en soldes Jacobsschelpen
veldsla sinaasappel

Verwijder met een schilmesje de schil (alleen het gele) van de grapefruit. Snijd de schil in smalle reepjes. Breng in een steelpan de suiker met ½ dl water aan de kook. Voeg, als de suiker is opgelost, de grapefruitschilletjes toe. Kook op een laag vuur 20 min. totdat de schilletjes zacht zijn. ugg soldes 2018 Zet apart. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Zet apart. Snijd de ham in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Breng in een steelpan ½ l water de groentebouillontablet aan de kook. Houd warm. Rasp de Parmezaanse kaas ( 2 el ). Was en droog de veldsla. Hak ( of knip) de dragon fijn. Verwarm de olijfolie in een braadpan. moncler soldes Fruit de sjalot zachtjes. doudoune moncler soldes Voeg de ham en de risottorijst toe. Roer goed totdat alle rijstkorrels goed met de olie zijn vermengd. Blus af met de wijn. Als de wijn is opgenomen door de rijst voeg dan telkens een soeplepel hete bouillon toe. Houd de risotto zachtjes aan de kook. Voeg steeds bouillon toe totdat de rijst gaar is (± 20 min.). Bestrooi de St. Jacobsschelpen met zout en peper. Verwarm olijfolie of boter in een koekenpan en bak de St. Jacobsschelpen 1 min. aan iedere kant. Roer de geraspte Parmezaanse kaas en het grapefruitsap door de risotto. Verdeel de veldsla over de borden en schep hierop de risotto. Garneer met de partjes grapefruit, St. Jacobsschelpen, dragon en de gekonfijte grapefruitschilletjes. Rasp er evt. wat sinaasappelschil over.

Chocolade-lava-taartje (moulleux) (3 stuks)

50 g zachte boter 3 el cacao
50 g suiker 3 blokjes chocoladereep
2 eieren Kiwi, rode bes, poedersuiker
50 g zelfrijzend bakmeel Roomijs

Extra benodigdheden: siliconen of papieren cakevormpjes, ingevet en met bloem bestrooid

  1. Roer de boter met de suiker m.b.v. de mixer tot een licht en romig mengsel. Klop de eieren erdoor tot het mengsel glad is. Timberland Pas Cher Zeef het zelfrijzend bakmeel en de cacao en schep dit in gedeelten door het deeg.
  2. Verdeel ¾ van het deeg over de vormpjes Verdeel de blokjes chocolade over de vormpjes en dek af met het overgebleven deeg. bottes ugg soldes Strijk glad. Zet apart.
  3. Verwarm de oven op 200 °C. Bak de taartjes 10 -13 min. in het midden van de oven. De bovenkant moet gaar zijn. Haal de taartjes uit de oven en verwijder voorzichtig het vormpje.

You may also like...