Kip Madras met rijst Komkommer mangosalade Perentaartje met spijs

Kip Madras

200 g kippendijfilet ± 2 cm verse gemberwortel
Zout, peper ½ el gemalen komijn (djinten)
2 el kerriepoeder Klein (of ½) Spaans pepertje
½ el maïzena ½ blik tomatenblokjes op sap
2 el zonnebloemolie 1 dl kokosmelk
½ ui ½ appel
1 teen knoflook Koriander

Snijd de kippendijfilet in blokjes.

Vermeng met zout, peper, 1 el kerriepoeder en maïzena.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en schil de gemberwortel. Verwijder de steelaanzet van de peper en verwijder de pitjes.

Hak knoflook, gember en peper fijn.

Giet het sap van de tomatenblokjes af. Bewaar sap en blokjes apart.

Verwarm 1 el olie in en braadpan. Fruit de ui ± 5 min. op laag vuur. Voeg knoflook, gember en peper toe met de rest van de kerrie en de komijn.

Fruit zachtjes zodat de geuren goed vrijkomen.

Haal het uienmengsel m.b.v. een schuimspaan uit de pan en zet apart. Verwarm 1 el olie in de pan en voeg de stukjes kip toe en bak de blokjes kip bruin.

Voeg het uienmengsel met de tomaatblokjes en kokosmelk toe. Maak op smaak met zout en peper.

Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes stoven met het deksel schuin op de pan.

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.

Voeg de appel toe en laat nog 5 min. zachtjes stoven.

Was en hak de blaadjes van de koriander fijn.

Bestrooi de kip madras met de gehakte koriander.

Komkommer-mango salade

½ komkommer 1 el gembersiroop
½ mango Citroensap
1 el zonnebloemolie Zout, peper

Was en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommerhelften in smalle boogjes.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Roer een dressing van de olie en gembersiroop. Maak op smaak met citroensap, zout en peper. Vermeng komkommer en mango met de dressing.

Gekookte witte rijst ( 4 pers.)

200 – 250 g basmati of pandanrijst
Zout.

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar. Gebruik evt. een rijstkoker.

Serveer de rijst d.m.v. een serveerring of gebruik een timbaaltje.

Perentaartje met spijs

1 citroen 35 g amandelspijs
1 handpeer 1 ei
1 zakje vanillesuiker poedersuiker
2 el suiker 125 ml slagroom
2 plakjes bladerdeeg 1 el suiker

Was de citroen en rasp de schil. Halveer de citroen en pers uit. Schil de peer, halveer maar laat het steeltje eraan zitten. Verwijder het klokhuis. Druppel wat citroensap over de peer zodat deze niet verkleurt.

1 ½ dl water met de vanillesuiker en de suiker in een pan. Voeg de perenhelften toe en pocheer de peren tot ze zacht zijn (± 5 min.).Neem de peren uit de pan en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven op 180 °C.

Snijd de peren in de lengte in zodat je een waaier krijgt.

Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.

Klop het ei los in een schaaltje. Breng het amandelspijs op smaak met 1 el losgeklopt ei en citroenrasp. Verdeel het amandelspijs over de bladerdeegplakjes en leg de perenhelften hierop. Kerf de deegranden rondom de peren m.b.v. een mesje of vork in en bestrijk de taartjes met losgeklopt ei.

Bak de taartjes 20 – 25 min. Neem uit de oven en verwarm de grill op de hoogste stand.

Bestuif de taartjes met poedersuiker.

Klop de slagroom met de suiker lobbig en serveer bij de taartjes.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *