Coquille met zoete aardappel crème en bloedworstkruimels (12 pers.)

Voor de coquille: Voor de zoete aardappelcrème: Voor de bloedworstkruimels:
12 coquilles 1 zoete aardappel 2 plakken bloedworst
Zout, peper Zout olijfolie
olijfolie 50 g crème fraiche
cayennepeper

 

  1. Laat de coquilles ontdooien.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Breng in een pan water met zout aan de kook en kook de aardappel gaar. Giet af en roer smeuïg met crème fraiche. Maak op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  3. Snijd de bloedworst in piepkleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes bloedworst gaar. Verkruimel extra met een spatel.
  4. Bestrooi de coquilles met (zout) en peper. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles aan beide kanten 1 min.
  5. Schep een lepeltje zoete aardappel crème in een schelp, leg hierop een coquille en strooi er wat broedworstkruimels overheen.

You may also like...