Abrikozenmousse met honingkoekje

Abrikozenmousse  ( 4 pers.)

2 sinaasappels 3 dl Griekse yoghurt 10 % vet
150 g gedroogde abrikozen Citroensap, honing
2 takjes tijm

 

  1. Boen de sinaasappels schoon en snijd een dun stukje van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  2. Was de abrikozen.
  3. Breng de abrikozen met het stukje sinaasappelschil en takje tijm in het sinaasappelsap en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden. Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil en tijm.
  4. Pureer de abrikozen met een staafmixer.
  5. Klop de yoghurt luchtig en spatel de abrikozenpuree er enkele malen door.
  6. Maak dit op smaak met citroensap en evt. honing. Bewaar in de koelkast.
  7. Maak m.b.v.culinair met het seizoen2 lepels mooie quenelles van de mousse.
  8. Garneer met een sinaasappelschilletje, poedersuiker, tijm en honingkoekje.

 

Honingkoekjes (4 pers.)

50 g boter op kamertemperatuur 200 g bloem
1 eidooier 10 g maïzena
90 g honing

extra benodigdheden: deegroller, bolletjesplastic

 

  1. Verwarm de oven op 160 °C.
  2. Doe de boter, eidooier en honing in een mengkom en roer dit m.b.v. een handmixer door elkaar. Zeef de bloem en maïzena door het boter-honingmengsel en kneed tot een soepel deeg. Laat ± 15 min. in de koelkast opstijven.
  3. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ± 3 mm. Leg de plak op bolletjesplastic en rol nog wat dunner tot het reliëf goed in het deeg te zien is.
  4. Snijd het deeg in mooie vormen, of steek ronde koekjes uit, en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak ± 15 min. in de oven tot ze mooi lichtbruin zijn. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

You may also like...